Dresinsykling

 

009

-Ålgårdbanens Venner holder åpent på Figgjo stasjon søndager kl. 11.00 – 17.00 i perioden april til ut oktober. Vi tilbyr dresinsykling tur/retur Figgjo – Ålgård («drop-in») og Figgjo – Foss-Eikeland (telefonbestilling).

-Tilbudet driftes av frivillige og vi har begrenset mulighet for å holde åpent utenom søndagene. For større grupper kan det likevel gjøres unntak. Ring oss på telefon 957 76 247 og gjør en avtale. Vi stiller gjerne opp og åpner dersom vi har anledning.

-Flertallet av syklene våre er tandemdresiner. Her er det plass til to som sykler + en sidebenk med plass til en voksen eller inntil tre barn.

Dresiner på Figgjo

Dresiner på Figgjo

-Pris for sykling: 200,- pr. dresin. (Obs: Det er ikke betalingsterminal på stasjonen så betaling må skje kontant eller via Vipps). Hver dresin må være bemannet av minimum en voksen.

-Den totale distansen tur/retur Figgjo – Ålgård er litt under seks kilometer og turen tar ca. 40 minutter i rolig tempo. Vi organiserer fortløpende utsending etter hvert som folk kommer. Ingen forhåndsreservasjoner er nødvendig, men gi oss gjerne et hint om dere er en spesielt stor gruppe.

-På strekningen Figgjo – Foss-Eikeland (telefonbestillinger prioriteres) sendes dresinene ut tre ganger i løpet av åpningsdagen: kl: 11.00 – 13.00 og 15.00. Turen er da beregnet å ta to timer med mulighet for gode pauser underveis. På grunn av begrenset antall dresiner prioriterer vi forhåndsreservasjoner på denne strekningen. Ring 957 76 247 for å bestille tid.

-Parkering og oppmøte for strekningen Figgjo – Foss-Eikeland skjer ved Figgjo stoppested, deretter fem minutter gange til oppstartssted. Vær gjerne på plass litt før selve utsendelsestiden, så unngår vi forsinkelser.

-Sykkelhjelm er påbudt for din egen sikkerhet. Ta gjerne med din egen eller lån gratis av oss. Sikkerhetsreglement gjennomgås ved oppmøte på stasjonen.

Figgjo 1976 (Foto: Svein Sando)

Figgjo 1976 (Foto: Svein Sando)

-For dem som ønsker å nyte medbragt grillmat finnes det utegrill til fri bruk. Vi har sittegrupper ute og inne.

-Ønsker du å leie et møtelokale i gamle jernbaneomgivelser, kan stasjonsbygningen på Figgjo også benyttes til dette. Kapasiteten er ca. 20-25 personer. Ring for pristilbud.

Venterommet

Venterommet

-Om du ikke er kjent i området er det likevel enkelt å finne frem. Følg skiltingen på E39. Det er severdighetsskilt som viser avkjøring ved Figgjo. Teksten på skiltet er «Ålgårdbanen».

-Buss til Figgjo går fra rutebilstasjonen ved Sandnes Sentrum holdeplass. Bussen er merket  23 Ålgård.

Velkommen!

PS: Lyst til å gi bort et gavekort på dresinsykling? Besøk nettsidene til vår samarbeidspartner YouWish.no

 

Ålgårdbanen like før Ålgård sentrum

Fra linjen

English information:

-Experience rail biking by draisines at the old Ålgård line. The railway station at Figgjo is open every Sunday from april until october 11.00 am – 5.00 pm.

-To Figgjo by car: Look for the sign «Ålgårdbanen» at E39 between Sandnes and Ålgård.

-To Figgjo by bus: Line 23 Ålgård from the main railway station at Sandnes.

-Prices: 200,- for one tandem bike. Minimum one adult at each bike, maximum three adults.

-Bike helmet required. Bring your own or loan a helmet for free from us.

-More questions? Call us at +47 957 76 247

-Learn more about the history of the line on Wikipedia: Ålgård line

 


Vis større kart

 

 

Det er stengt for kommentarer.