Dresinsykling

 

009

-Ålgårdbanens venner holder åpent på Figgjo stasjon søndager kl. 11.00 – 17.00 i perioden april til ut oktober måned. Vi tilbyr dresinsykling på to strekninger. Velg mellom tur/retur Figgjo – Ålgård og Figgjo – Foss-Eikeland.

-Vi har normalt lukket mandag til lørdag, men om vi har anledning tar vi gjerne imot grupper utenom de oppsatte søndagene. Ring oss på telefon 957 76 247 og gjør en avtale.

-Flertallet av syklene våre er tandemdresiner. Her er det plass til to som sykler + en sidebenk med plass til en voksen eller inntil tre barn.

Dresiner på Figgjo

Dresiner på Figgjo

-Pris for sykling:

Figgjo – Ålgård tur/retur kr. 200,- pr. dresin.

Figgjo – Foss-Eikeland tur/retur kr. 250,- pr. dresin.

Kontant betaling eller Vipps. Hver dresin må være bemannet av minimum en voksen.

-Distansen tur/retur Figgjo – Ålgård er litt under seks kilometer og turen tar ca. 40 minutter i rolig tempo. Vi sender ut dresiner rundt hver hele klokketime.

-Strekningen Figgjo – Foss-Eikeland tur/retur er 10 km. Her sendes dresinene ut tre ganger i løpet av dagen: kl: 11.00 – 13.00 og 15.00. På dager med mye pågang kan det også gjøres avtale om sykling kl 17.00. Turen er beregnet å ta to timer inkludert mulighet for gode pauser underveis.

På grunn av begrenset antall dresiner prioriterer vi forhåndsreservasjoner på begge strekningene. Ring 957 76 247 for å bestille tid.

Mellom Foss-Eikeland og Bråstein

-Parkering og oppmøte for strekningen Figgjo – Foss-Eikeland skjer ved Figgjo stoppested, deretter fem minutter gange til oppstartssted.

–Norske jernbanemyndigheter stiller krav om at det skal brukes sykkelhjelm ved dresinutleie. Vi har lånehjelmer, men med hensyn til mulig smittefare covid-19 ønsker vi å minimere bruken av disse. Vi oppfordrer derfor alle besøkende til å ta med egen sykkelhjelm.

-Vi holder åpent selv om det regner, men på dager med spesielt vedvarende og/eller store nedbørsmengder kan tilbudet bli stengt for kortere eller lengre perioder. Stasjonen kan også være lukket dersom det ikke er kommet inn noen forhåndsbestillinger. Kontakt oss gjerne dersom det er tvil om værforholdene.

Figgjo 1976 (Foto: Svein Sando)

Figgjo 1976 (Foto: Svein Sando)

-For dem som ønsker å nyte medbragt grillmat har vi kulegrill til gratis utlån. Vi har sittegrupper ute og inne.

-Ut på tur sammen? Vi åpner gjerne på ukedager for lag, foreninger, speidere, skoleklasser, bedrifter på teambuilding mm.. Vi kan også bistå ved mer private arrangement som f.eks. bursdagsfeiringer. Ring oss for ledige tider og pristilbud.

Venterommet

Venterommet

-Om du ikke er kjent i området er det likevel enkelt å finne frem. Følg skiltingen fra E39. Det er severdighetsskilt «Ålgårdbanen» som viser avkjøring ved Figgjo.

-Buss til Figgjo går fra rutebilstasjonen ved Sandnes Sentrum holdeplass. Bussen er merket  23 Ålgård.

 

Obs: Vi anmoder om at publikum ikke oppsøker vårt tilbud dersom man opplever luftveissymptomer, har vært i område med utbredt spredning eller har vært i nærkontakt med mistenkt eller sannsynlig tilfelle av covid-19. Vær også nøye på å følge generelle avstandsregler og andre anbefalinger som gis fra Folkehelseinstituttet. På grunn av begrenset mulighet for håndvask, anbefaler vi at besøkende medbringer håndsprit eller lignende til bruk under turen.

PS: Lyst til å gi bort et gavekort på dresinsykling? Besøk nettsidene til vår samarbeidspartner YouWish.no

 

Ålgårdbanen like før Ålgård sentrum

Fra linjen

English information:

-Experience rail biking by draisines at the old Ålgård line. The railway station at Figgjo is open every Sunday from april until october 11.00 am – 4.00 pm.

-To Figgjo by car: Look for the sign «Ålgårdbanen» at E39 between Sandnes and Ålgård.

-To Figgjo by bus: Line 23 Ålgård from the main railway station at Sandnes.

-Prices: One tandem bike Figgjo – Ålgård (round trip, drop in): NOK 200,-, One tandem bike Figgjo – Foss-Eikeland (round trip, reservation required): NOK 250,- . Minimum one adult at each bike, maximum three adults.

-Bike helmet required. Bring your own or loan a helmet for free from us.

-For bike reservations (required) call us at +47 957 76 247

-Learn more about the history of the line on Wikipedia: Ålgård line

 


Vis større kart

 

 

Det er stengt for kommentarer.