Dresinsykling

 

009

Oppdatering 03.05.2020:

Vi har åpent for dresinutleie hver søndag i tidsrommet 11.00 – 15:00. På grunn av situasjonen med risiko for spredning av koronavirus ser vi oss nødt til å gjøre en del endringer i rutinene for utleie på Ålgårdbanen:

-Alle turer skal forhåndsbestilles ved å ringe tlf. 957 76 247 senest ved oppstart av åpningsdagen. Dette gjelder både turer Figgjo-Ålgård og Figgjo-Foss-Eikeland. Dette er et tiltak som gjør at vi kan fordele trafikken gjennom dagen slik at vi unngår at mange besøkende møtes samtidig på stasjonen eller på sporet.

-Turen betales fortrinnsvis på Vipps ved oppmøte.

-Norske jernbanemyndigheter stiller krav om at det skal brukes sykkelhjelm ved dresinutleie. På grunn av smittefare ønsker vi å unngå bruk av våre lånehjelmer inntil videre. Vi ber derfor om at alle besøkende tar med egen sykkelhjelm.

-Vi anmoder om at publikum ikke oppsøker vårt tilbud dersom man opplever luftveissymptomer, har vært i område med utbredt spredning eller har vært i nærkontakt med mistenkt eller sannsynlig tilfelle av covid-19. Vær også nøye på å følge generelle avstandsregler og andre anbefalinger som gis fra Folkehelseinstituttet. På grunn av begrenset mulighet for håndvask, anbefaler vi at besøkende medbringer håndsprit eller lignende til bruk under turen.

——

-Ålgårdbanens venner holder åpent på Figgjo stasjon søndager kl. 11.00 – 15.00 i perioden april til ut oktober måned. Vi tilbyr dresinsykling på to strekninger. Velg mellom tur/retur Figgjo – Ålgård og Figgjo – Foss-Eikeland.

-Vi har normalt lukket mandag til lørdag, men om vi har anledning tar vi gjerne imot grupper utenom de oppsatte søndagene. Ring oss på telefon 957 76 247 og gjør en avtale.

-Flertallet av syklene våre er tandemdresiner. Her er det plass til to som sykler + en sidebenk med plass til en voksen eller inntil tre barn.

Dresiner på Figgjo

Dresiner på Figgjo

-Pris for sykling:

Figgjo – Ålgård tur/retur kr. 200,- pr. dresin.

Figgjo – Foss-Eikeland tur/retur kr. 250,- pr. dresin.

Kontant betaling eller Vipps. Hver dresin må være bemannet av minimum en voksen.

-Den totale distansen tur/retur Figgjo – Ålgård er litt under seks kilometer og turen tar ca. 40 minutter i rolig tempo..

-Strekningen Figgjo – Foss-Eikeland t/r er totalt 10 km. Her sendes dresinene ut tre ganger i løpet av dagen: kl: 11.00 – 13.00 og 15.00. . Turen er beregnet å ta to timer inkludert mulighet for gode pauser underveis. På grunn av begrenset antall dresiner prioriterer vi forhåndsreservasjoner på denne strekningen. Ring 957 76 247 for å bestille tid.

Mellom Foss-Eikeland og Bråstein

-Parkering og oppmøte for strekningen Figgjo – Foss-Eikeland skjer ved Figgjo stoppested, deretter fem minutter gange til oppstartssted.

-Sykkelhjelm er påbudt for din egen sikkerhet. Sikkerhetsreglement gjennomgås ved oppmøte på stasjonen.

-Vi holder åpent selv om det regner, men på dager med spesielt vedvarende og/eller store nedbørsmengder kan tilbudet bli stengt for kortere eller lengre perioder. Kontakt oss gjerne dersom det er tvil om værforholdene.

Figgjo 1976 (Foto: Svein Sando)

Figgjo 1976 (Foto: Svein Sando)

-For dem som ønsker å nyte medbragt grillmat finnes det utegrill til fri bruk. Vi har sittegrupper ute og inne.

-Ut på tur sammen? Vi åpner gjerne på ukedager for lag, foreninger, speidere, skoleklasser, bedrifter på teambuilding mm.. Vi kan også bistå ved mer private arrangement som f.eks. bursdagsfeiringer. Ring oss for ledige tider og pristilbud.

Venterommet

Venterommet

-Om du ikke er kjent i området er det likevel enkelt å finne frem. Følg skiltingen på E39. Det er severdighetsskilt som viser avkjøring ved Figgjo. Teksten på skiltet er «Ålgårdbanen».

-Buss til Figgjo går fra rutebilstasjonen ved Sandnes Sentrum holdeplass. Bussen er merket  23 Ålgård.

Velkommen!

PS: Lyst til å gi bort et gavekort på dresinsykling? Besøk nettsidene til vår samarbeidspartner YouWish.no

 

Ålgårdbanen like før Ålgård sentrum

Fra linjen

English information:

-Experience rail biking by draisines at the old Ålgård line. The railway station at Figgjo is open every Sunday from april until october 11.00 am – 3.00 pm.

-To Figgjo by car: Look for the sign «Ålgårdbanen» at E39 between Sandnes and Ålgård.

-To Figgjo by bus: Line 23 Ålgård from the main railway station at Sandnes.

-Prices: One tandem bike Figgjo – Ålgård (round trip, drop in): NOK 200,-, One tandem bike Figgjo – Foss-Eikeland (round trip, reservation required): NOK 250,- . Minimum one adult at each bike, maximum three adults.

-Bike helmet required. Bring your own or loan a helmet for free from us.

-For bike reservations call us at +47 957 76 247

-Learn more about the history of the line on Wikipedia: Ålgård line

 


Vis større kart

 

 

Det er stengt for kommentarer.