Optimisme for gjenåpning

Jåttåvågen holdeplass. Kjøretid til/fra Ålgård 21 minutter ved en gjenåpning. Ingen togbytte nødvendig.

Ålgårdbanens venner og Fremtiden i våre hender – Jæren lokallag arrangerte tirsdag 6/11 2012 venteromsmøte med foredrag og debatt. Tema var gjenåpning av Ålgårdbanen.

Møtet var åpent for alle interesserte og venterommet på Figgjo ble til slutt fullpakket. Flere lokale topp-politikere fra Sandnes og Gjesdal tok også turen og bidro til en god og konstruktiv dialog om veien videre mot en gjenåpning av banen.

Et naturlig tema var Jernbaneverkets nye rapport som konkluderer med en grunnkalkyle på 582 millioner kroner for en fullstendig oppgradering til dagens standard. Et annet tema var hvordan en opprustning kan skje rent konkret gjennom blant annet bruk av et sporombyggingstog.  Ruteplan og kjøretider ble også diskutert.

Nord-Jæren har et stort press på veinettet og et rekordhett boligmarked. Det var enighet om at Ålgårdbanen kan bli en del av løsningen på dette. Erfaringene med den nye tverrkommunale jernbanegruppa er til nå positive, mye har skjedd på få måneder og flere og flere tror nå at ny trafikk på Ålgårdbanen kan bli en realitet.

Kveldens beste sitat stod kanskje varaordfører i Gjesdal Frode Fjeldsbø for:

«Jeg har tenkt at denne banen ligger langt fram i tid. Det tenker jeg ikke lenger…» 

Les mer om møtet i Gjesdalbuen: Ålgård uaktuelt uten tog 

 

Dette innlegget ble publisert i Fremtidsplaner. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.