Stor interesse for Ålgårdbanen

Stor interesse for Ålgårdbanen på Magneten kjøpesenter

Gjesdalbuen i samarbeid med Ålgårdbanens venner og modellbygger Espen Tjetland inviterte 21. desember til førjulsarrangement på Magneten med Ålgårdbanen som tema.

Arrangementet var bygd opp rundt Espen Tjetlands 15 meter lange miniatyrmodell av banen mellom Figgjo og Ålgård som viser i detalj hvordan strekningen fremstod for ca. 60 år tilbake.

Mange benyttet anledningen til å besøke utstillingen i løpet av dagen. Ordfører Frode Fjeldsbø tok også turen innom sammen med rådmann Knut Underbakke. Ordføreren kunne blant annet fortelle at han på nyåret har invitert flere representanter fra næringslivet til møte for å drøfte videre fremdrift i arbeidet med gjenåpning av Ålgårdbanen.

Fra utstillingen på Magneten 21. desember

Gjesdal kommune: Ålgårdbanen utstilt på Magneten

Selv om det ikke er planlagt nye visninger av modelljernbaneanlegget i skrivende stund, er det garantert ikke siste gang det blir publikumsvisning. For dem som ikke fikk med seg begivenheten denne gangen, kan vi anbefale å se Gjesdalbuens video laget i forkant av arrangementet.

Gjesdalbuen: Her går toget til Ålgård

Gjesdalbuen: Her får de se toget gå til Ålgård (Krever avisabonnement)

Et artig poeng var at arrangementet sammenfalt med 89 års-dagen for Ålgårdbanens åpning. Vi håper gjerne at 100 års-jubileet kan feires med tog i full størrelse!

Ålgård stasjon i modell

Ålgård stasjon i modell

 

Dette innlegget ble publisert i Fremtidsplaner. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.