Dresinsykling

 

009

-Ålgårdbanens venner holder fast åpent søndager eller etter avtale på Figgjo stasjon. Våren 2024 er første åpningsdag søndag 5. mai.

Pinsehelg 2024: Åpent mandag 20. mai (lukket søndag 19.mai)

-Flertallet av syklene våre er tandemdresiner. Her er det plass til to som sykler + en sidebenk med plass til en voksen eller inntil tre barn. Vi har også noen få enkle dresiner med lavere vekt. Her er det plass til en som sykler + den samme sidebenken som på tandemdresinene.

Dresiner på Figgjo

Dresiner på Figgjo

-Strekningen Figgjo – Ålgård tur/retur er 6 kilometer lang. På søndager sendes dresinene ut en gang i timen fra kl. 11:00. Dette er den minst krevende av våre to strekninger.

-Strekningen Figgjo – Foss-Eikeland tur/retur er 10 km. På søndager sendes dresinene ordinært ut tre ganger i løpet av dagen: kl: 10:30 – 12:30 og 14:30. Turen tar litt over en time å sykle, med noe stigning på tilbakeveien.  Dere disponerer dresinen i to timer og dette gir god mulighet for pauser underveis.

-Pris for sykling:

Figgjo – Foss-Eikeland tur/retur kr. 250,- pr. dresin.

Figgjo – Ålgård tur/retur kr. 200,- pr. dresin.

Betaling: Vipps ved oppmøte eller kontant betaling (Ikke kortterminal på stasjonen)

Ring 957 76 247 for å bestille tid.

Mellom Foss-Eikeland og Bråstein

-Parkering og oppmøte for begge turer er ved stasjonsbygningen på Figgjo. Syklende til Foss-Eikeland går etter oppmøte på stasjonen nordover til steinhvelvsbro hvor dresinene står parkert.

-Det er påbudt å bruke sykkelhjelm når du leier dresin hos oss. Ta gjerne med egen sykkelhjelm dersom du har. Vi har lånehjelmer tilgjengelig for alle som ikke har egne. Husk også å ta med godt fottøy, gjerne støvler, når været er vått.

-Det må være minst en voksen person på hver dresin. Dresinene snur dere selv når dere kommer frem til endestasjonen. På grunn av vekten kan det være en fordel med to voksne til å snu tandemdresinene.

-Vi holder åpent selv om det regner, men på dager med spesielt dårlig vær kan tilbudet bli stengt for kortere eller lengre perioder. Stasjonen kan også være lukket dersom det ikke er kommet inn noen forhåndsbestillinger.

Figgjo 1976 (Foto: Svein Sando)

Figgjo 1976 (Foto: Svein Sando)

-For dem som ønsker å nyte medbrakt grillmat har vi grill til gratis utlån. Grillkull, tennvæske mm. må dere ta med selv. Vi har sittegrupper ute og inne hvor det kan tas med øvrig medbrakt nistemat. Tips: Strekningen Figgjo – Ålgård passerer Pizzabakeren Opstad hvor det er mulig å ta med seg takeaway-pizza tilbake.

-Ut på tur sammen? Vi åpner gjerne på ukedager for lag, foreninger, speidere, skoleklasser, bedrifter på teambuilding mm.. Vi kan også bistå ved mer private arrangement som f.eks. bursdagsfeiringer. Ring oss for ledige tider og pristilbud.

Venterommet

Venterommet

-Om du ikke er kjent i området er det likevel enkelt å finne frem. Følg skiltingen fra E39. Det er severdighetsskilt «Ålgårdbanen» som viser avkjøring ved Figgjo.

-Buss til Figgjo går fra rutebilstasjonen ved Sandnes Sentrum holdeplass. Bussen er merket  23 Ålgård.

PS: Lyst til å gi bort et gavekort på dresinsykling? Besøk nettsidene til vår samarbeidspartner YouWish.no

Ålgårdbanen like før Ålgård sentrum

Fra linjen

English information:

-Experience rail biking by draisines at the old Ålgård line. The railway station at Figgjo is open every Sunday from april until the start of october 10:30 am – 4:30 pm.

-To Figgjo by car: Look for the sign «Ålgårdbanen» at E39 between Sandnes and Ålgård.

-To Figgjo by bus: Line 23 Ålgård from the main railway station at Sandnes. Meeting point is at the station building at Figgjo.

-Prices:

One tandem bike Figgjo – Ålgård (round trip 6 km, reservation by phone is required): NOK 200,-  .

One tandem bike Figgjo – Foss-Eikeland (round trip 10 km, reservation by phone is required): NOK 250,- .

Minimum one adult at each bike, maximum three adults. Payment by cash or Vipps.

-Bike helmet required. Bring your own or loan a helmet for free from us.

-For bike reservations (required) call us at +47 957 76 247

-Learn more about the history of the line on Wikipedia: Ålgård line


Vis større kart

Det er stengt for kommentarer.